maanantai 5. syyskuuta 2016

Kermainen lime-lohipasta

Displaying IMG_20160905_185012.jpg
Päätettiin kihlatun kanssa että tehtäisiin kunnon lohipasta, jossa oli pohjana oikein tehty kermakastike, eli siis kokoon keitetty kerma johon mausteet. Päästä nopeasti keksitty resepti jonka haluan jakaa täällä. Itse käytin kastikkeessa flora laktoositonta ruoka kermaa (15%) koska sitä sattui olemaan jääkaapissa paljon, mutta paras tulos tulee kun käyttää kuohukermaa. Lime toi mukavan raikkauden ja potkun kastikkeeseen.
Huom: Keitä kastike aina ennen pastaa, pasta ei saa odottaa kastiketta.

6         dl   Kermaa
1               Sipuli
4         rkl Öljyä
1               Limen kuori
1               Limen mehu
½        tlk  Sokeria
1         rkl  Sitruunapippuria
½    Nippu Tilliä
                 Suolaa
n500   g    Lohta

Lisäksi:
450      g   Raakaa pastaa

1. Leikkaa sipuli kuutioksi, silppua tilli, käsittele lohi ja leikkaa se sopiviksi paloiksi, laita lohi vielä       jääkaappiin odottamaan.
2. Kaada non-stick kattilaan öljyä ja kuumenna se, lisää sipuli ja kuulota ne. kun sipuli on kuulottunut     kaada kerma kattilaan, lisää mukaan limen kuori, mehu ja sokeri.
3. Keitä kermaa n. 40-45 minuuttia tai kunnes siitä tulee sakeampaa.
4. Lisää joukkoon tilli, sitruunapippuri ja lohipalat. Keitä n.4 minuuttia ja ota kattila pois liedeltä.
5. Mausta lopuksi suolalla, muista maistaa kastiketta ja lisää tarvittaessa lisää suolaa.
6. Keitä pasta pussin ohjeen mukaan.
7. Sekoita kastike valutetun pastan joukkoon.
8. Anna ruoan seistä hetken jotta pasta imee ylimääräisen nesteen.
9. Nauti :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti