tiistai 20. syyskuuta 2016

tomaattinen kanakastike


Olen kerran kokeillut yhtä tomaattista kanakastiketta netistä ja sitä testattuani totesin että se on hieman liian tuju omaan makuuni, nyt sitten ajattelin uudestaan että voisi tehdä saman tyylistä kastiketta, mutta tällä kertaa en käyttäisi netin ohjeita vaan kokeilisin tehdä täysin oman reseptin jossa ei ole niin paljoa mausteita mutta ei kumminkaan olisi mauton. Minulla ohjeen miettimisen aikaan sattui myös olemaan sulatejuustoa jääkaapissa ja päätin hyödyntää sen tässä ruoassa. Sulatejuusto antaa mukavan pehmeyden makuun jonka garam masala mausteseos antaa jolloin se ei ole niin pistävän makuinen.

                  Öljyä
1                 Sipuli
3                 Valkosipulinkynttä
1                 Suippopaprika
340   g        Kanan filettä
400   g        Tomaattimurskaa
1½    rkl      Garam Masala mausteseosta
½      tlk      Valkopippuria
1       tlk      Chilirouhetta
1       rkl      Ruokosokeria
100   g         Sulatejuustoa
                    Suolaa

lisäksi:
Jasmiini- tai basmatiriisiä

1. Leikkaa sipuli lohkoiksi, hienonna valkosipulija leikkaa paprika sekä kana suikaleiksi.
2. Laita kattilaan öljyä sekä mausteet mutta ei sokeria ja suolaa. Laita levy lämpenemään ja odota että     öljy kuumenee. Kaada öljyyn kanasuikaleet ja sekoita hyvin jotta mausteet ovat ympäri kanapaloja.
3. Kun kanat ovat kypsyneet hieman kaada joukkoon sipuli ja valkosipuli, Kääntele ja kuulota hetki.      Lisää joukkoon ruokosokeri.
4. Lisää joukkoon tomaattimurska ja paprika. Keitä 5 minuuttia.
5. Lisää joukkoon sulatejuusto ja maun mukaan suolaa.
6. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
7. Nauti :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti