torstai 30. kesäkuuta 2016

Kana-feta piirakka

Näin pari päivää takaperin tein minulle ja kihlatulleni ruoaksi erittäin hyvän kana-feta piirakan. Hieman laiska tosin kun olin käytin pirkan valmis piirakkapohjaa, itse-tehdyllä pohjalla olisi taatusti tullut paremman makuinen ja pohjan tekstuuri varmaan ei olisi ollut niin taikinainen. Itse kun tykkään siitä että piirakan pohja olisi sellainen joka murenee. Mutta tässä annan pientä ohjetta siihen miten valmistin kyseisen herkun.

Pohja
Pirkka Laktoositon piirakkapohja

Täytteet
200g Broilerin paistin- tai filesuikale
puolikas kesäkurpitsa
1 paprika
fetaa
(pekonimurua)

Munamaito
3 kananmunaa
2dl kermaa
1,5dl maitoa
n. 1rkl suolaa
yrttitarhan sekoitusta
40g parmesaani murua

Vaiheet
1. Laita uuni lämpenemään 200-asteeseen. voitele piirakkavuoka öljyllä tai voilla. Ota piirakkapohja   piirakkavuokaan sulamaan 45 minuuttia ennen kuin rupeat jatkamaan piirakan teko (pakkauksessa on kaksi piirakkapohja levyä joten sulata molemmat.)
2. leikkaa kesäkurpitsa ja paprika sopivan kokoisiksi paloiksi, laita pannulle öljyä ja kulota kasviksia hetki niin että ne pehmentyvät hieman.
3. Paista broileri pannulla (älä laita öljyä pannulle. Jos käytät marinoitua broilerin suikaletta huuhtele ylimääräinen marinaadi pois) maustamattoman broilerin voit hyvin maustaa suolalla ja pippurilla.
4. Sekoita munamaidon ainekset keskenään, tässä vaiheessa voit maistaa mausteiden määrän.
5. Painele käsin piirakkapohja tasaisesti vuokaan niin että pohja ylettää reunoihin saakka.
6. Laita piirakkapohjan päälle foliopala ja esipaista pohjaa 10 minuuttia.
7. Ota folio piirakkapohjan päältä ja kaada pohjan päälle kana, kasvikset ja munamaito. Ripottele piirakan päälle fetakuutioita ja pekonimurua niin paljon kuin katsot sopivaksi.
8. Paista uunin keskitasossa  20-25 minuuttia tai niin kauan kunnes piirakan keskiosa ei enää hölsky/heilu.
9. Enjoy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti