perjantai 10. joulukuuta 2010

kylmäsavu poro priochit

Ohje sopii sellaisille jotka pitävät suolaisesta. Kylmäsavu poro priochit sopivat hyvin juhla pöytään kuten yleensäkkin priochit. Tämä ohje on äidin ja minun itse keksimä ohje, ja uskon näin koska en ole törmännyt tälläiseen ohjeeseen aikaisemmin. Ja voin sanoa että kun oikein ja kunnolla tekee niin tulee todella hyviä. :D
n.20-24 priochia

Taikina:

7 dl vehnäjauhoja
150-200 g margariinia
2½ dl  kylmää maitoa
1tl  suolaa
40 g  hiivaa, tai kuivahiivaa pakkauksen ohjeen mukaan

Täyte:

150g kylmäsavu poroa (tuotemerkki: kotasavu)
valion afrikan paprika tuorejuustoa
puolikas punainen paprika
n. 5-10 cm pala purjoa.
(juustoa)

Voitelu:
Muna

1. laita uuni kuumenemaan 225-asteeseen. anna margariinin hieman pehmetä kulhossa huoneen lämmössä jotta saat helposti nypittyä sen.
2. mittaa margariinin sekaan jauhot ja nypi ne sekaisin.
3. lisää sekaan suola ja hiiva. Sekoita ne.
4. Lisää maito ja sekoita massa tasaiseksi.
5.kaulitse taikina jauhotulla pöydällä suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
6.pilko purjo ja paprika ja sekoita ne jossakin kulhossa keskenään.
7.levitä tuore juustoa levyn päälle tasainen kerros. laita sitten purjo-paprika seos, kylmäsavu poro ja jos haluat niin juuston.
8.Kun täytteet ovat pinnalla. Kierrä levy tiukaksi rullaksi ja leikkaa noin 3cm paksuisia paloja. Siirrä palat pellille jossa on leivin paperi. Voitele kananmunalla
9. paista priochit n.10-15 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti